català | castellano | english home   sitemap   contacte  
home www.uab.es home

Recerca > Recursos de recerca

Per a les seves tasques docents i investigadores, els membres del CEHIC tenen el suport del Fons d'Història de la Ciència de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la UAB, en el qual hi ha monografies tant de clàssics de la ciència com d'estudis històrics, a més de revistes dedicades a la disciplina i fonts primàries importants sobre diferents branques de la ciència.

El Fons d'Història de la Ciència de la UAB acull la col·lecció de l'antic Seminari d'Història de les Ciències reunida pels catedràtics de la UAB Albert Dou i Manuel García Doncel i cedida a la UAB pel Centre Borja de la Companyia de Jesús. Aquest fons, format per prop de tres mil volums, una extensa col·lecció de revistes especialitzades i les col·leccions microfilmades Landmarks of science-Landmarks II i Archive for History of Quantums Physics. Landmarks of science-Landmarks II és una col·lecció de textos complets de 2.900 científics de totes les èpoques, d'Euclides a Einstein, per la qual cosa permet apropar-se a les fonts originals, moltes vegades no disponibles a les biblioteques catalanes. L'Archive for History of Quantums Physics,per la seva banda, reuneix tota la documentació manuscrita existent sobre el desenvolupament de la física quàntica, incloent-hi conferències, manuscrits, correspondència personal i memòries, entre altres documents, de científics tan importants com Bohr, Planck o Rutherford.

També podem trobar a la biblioteca el fons del filòleg i historiador de la ciència Josep Maria Millàs i Vallicrosa, especialitzat en ciència àrab, instruments científics, història de l'astronomia i les matemàtiques i poesia hebrea medieval. La biblioteca és dipositària a més de l'arxiu personal del matemàtic Ferran Sunyer i Balaguer, i més recentment s'ha començat a formar un fons dedicat específicament a la història de la informàtica a Espanya i a Catalunya, en un projecte en el qual col·laboren els responsables de la Biblioteca, el Servei d'Informàtica, el Departament d'Informàtica i el CEHIC. D'altra banda, és important recordar que la biblioteca de la Facultat de Medicina té també una secció dedicada a la història de la medicina.

Fons d'Història de la Ciència de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia

bottom