català | castellano | english home   sitemap   contacte  
home www.uab.es home

Recerca

La recerca és, juntament amb la docència i la divulgació, una de les tres activitats que promou el Centre d'Història de la Ciència de la UAB. La recerca del CEHIC se centra sobretot en la història de la ciència i la medicina durant els segles xix i xx, a més d'abordar altres aspectes com ara els públics de la ciència, la història de la psicologia o la ciència colonial.

Els projectes dels membres del CEHIC es complementen amb l'elaboració de tesis doctorals en el marc del Programa de doctorat en Història de la Ciència (UAB-UB). Per la varietat d'alumnat del programa, s'hi han ampliat significativament les àrees d'interès i l'espai geogràfic de les recerques, sobretot a causa de la procedència internacional d'aquest alumnat.

El CEHIC coordina també el Servei d'Arxius de Ciència, l'objectiu del qual és contribuir a conservar el patrimoni científic i tecnològic,  mitjançant la recuperació d'arxius científics d'investigadors i institucions importants. El Servei no emmagatzema físicament els arxius, sinó que ofereix el seu suport per localitzar-los i classificar-los, i serveix d'enllaç entre les parts interessades.

Gràcies a l'alt nivell de qualitat de la recerca històrica que es duu a terme al CEHIC, des de la seva fundació han estat constants els suports externs que s'han concedit als diferents projectes, provinents del Ministeri de Ciència i Innovació (abans Ministeri d'Educació i Ciència), la Generalitat de Catalunya, l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional, la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT)  i l'Institut d'Estudis Catalans, entre d'altres institucions.

bottom