català | castellano | english home   sitemap   contacte  
home www.uab.es home

Publicacions > Dynamis

Amb les universitats de Granada i Miguel Hernández, el CEHIC coedita des de 2003 la revista especialitzada en història de la medicina i de la ciència Dynamis. Acta Hispanica ad Medicinae Scientiarumque Historiam Illustrandam. Fins a l'any 2007, i de manera ininterrompuda des de feia 26 anys, la revista apareixia com un volum anual únic d'aproximadament 450 pàgines; a partir de l'any 2008 es publiquen dos números anuals, un dels quals dedicat a un tema monogràfic. La revista publica articles inèdits en qualsevol idioma de l'àmbit de la Unió Europea, que són sotmesos a un procés rigorós de revisió anònima per especialistes.

Des de 2006, Dynamis està inclosa en el prestigiós Science Citation Index de l'empresa editora Thomson Scientific, la qual cosa és un clar indici de l'alt nivell de qualitat que té. El Science Citation Index reuneix prop de 9.300 revistes (de les més de cent mil publicades a tot el món), seleccionades d'acord amb diferents criteris: l'avaluació d'originals per parelles, la regularitat de la publicació, la cobertura de temes diferenciats i la publicació de coneixement rellevant i nou, entre d'altres. Dynamis és una de les dues úniques revistes editades a Espanya que apareix a la Secció d'Història i Filosofia de la Ciència. També forma part de l'Índex d'Arts i Humanitats, constituït en total per 1.159 revistes, 21 de les quals són espanyoles.

Cada volum d'aquesta publicació consta generalment d'una sèrie d'articles científics (a vegades agrupats entorn d'un mateix tema), a més de ressenyes de llibres i notícies diverses relacionades amb la història de la medicina i de la ciència. Dels monogràfics que s'han publicat fins ara, destaquen els dedicats a la crisi de 1898 en la medicina, a dones i salut, a l'aprenentatge de la medicina al món medieval, a la medicina i la ciència a Al-Andalus, a la salut dels infants en la història moderna, i a les institucions sanitàries a l'Amèrica Llatina.

Consell de redacció
Direcció: Alfredo Menendez Navarro, Montserrat Cabre i Pairet
Secretaria de redacció: Mikel Astrain Gallart
Coordinació de ressenyes: Enrique Perdiguero Gil
Difusió electrònica:Jorge Molero Mesa

http://www.revistadynamis.es

bottom