català | castellano | english home   sitemap   contacte  
home www.uab.es home

Membres >

Bernat, Pasqual
CEHIC
pasqual.bernat@hotmail.com
pasqualkew3.jpg

 

És doctor i màster en història de la ciència per la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu àmbit principal de recerca és la història de les ciències de la vida, en particular la dels segles XVIII i XIX. També treballa sobre la història de la ciència en els àmbits geogràfics locals i en les relacions entre literatura  i ciència al llarg de la història. És autor de les monografies: Científics d’Osona (201f0) i Ciència, tècnica i agricultura a la Catalunya de la Il·lustració (2008).
Més informació

Línies de recerca:
- Història de les ciències de la vida durant els segles XVIII i XIX.
- Història de l'activitat científica en les perifèries geogràfiques dels centres de decisió
- Història de les relacions entre ciència i literatura

Projectes de recerca
Naturaleza y Laboratorio. La investigación biológica en la España Contemporánea (CSIC).

Publicacions (Selecció)
(2012) " Correcting Lazzaro Spallanzani. Antoni Martí Franquès’ Contribution to the Knowledge of Sexual Reproduction of Plants (18th century). A: ROCA-ROSELL, A. (ed.) (2012). The Circulation of Science and Technology: Proceedings of the 4th International Conference of the ESHS, Barcelona, 18-20 November 2010. Barcelona: SCHCT-IEC. ISBN: 978-84-9965-108-8, 990-994.

(2010) “L’home, és fill de la mona? La resposta antidarwiniana del clergue osonenc Francesc d’Assís Aguilar i Serrat”,  Actes d'Història de la Ciència i de la Tècnica, 3 (2), 101-117

(2010) Científics d'Osona. Diccionari històric i biobibliogràfic dels científics nascuts o vinculats a Osona, Vic, Patronat d'Estudis Osonencs.

(2008) Ciència, tècnica i agricultura a la Catalunya de la I•lustració (1766-1821), Girona, Associació d'Història Rural de les Comarques Gironines/ Centre de Recerca d'Història Rural Secció Vicens Vives de la Universitat de Girona.

(2006)"Astronomia i literatura al segle XIX. El cas de Jules Verne i la LLuna", Actes de la Primera Jornada d'Història de l'Astronomia i de la Meteorologia. Vic, 4 de juny de 2005, Barcelona, Agrupació Astronòmica d'Osona /Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica, 39-42.

bottom