català | castellano | english home   sitemap   contacte  
home www.uab.es home

Membres >

González Silva, Matiana
Antic personal acadèmic del CEHIC
matiana@gmail.com
 

 

Professora vinculada al màster, especialitzada en la imatge pública de la ciència i la història del periodisme científic, inclosos els debats sobre el futur de la investigació i les polítiques científiques. El seu altre gran tema d’interès és l’internacionalisme en la salut, i més concretament, la campanya per la radicació El seu altre gran tema d'interès és l'internacionalisme en salut i, més concretament, la campanya per a l'eradicació de la malària empresa en els anys cinquanta del segle XX per l'Organització Mundial de la Salut. És, a més, coordinadora de la Iniciativa per a l'Eliminació de la Malària a l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), en el laboratori d'idees treballa també com a analista i investigadora.

Línees de recerca
Ciència en la premsa, periodisme científic i divulgació
Imatge pública de la ciència i debats polítics sobre la mateixa
Internacionalisme en salut
Campanya d'eradicació de la malària de l'Organització Mundial de la Salut

Docència de grau
Història de la Ciència

Docència de postgrau
La Ciència en la Història
Cultura Material, Patrimoni i Comunicació Científica

Publicacions (selecció)

2007. González-Silva, Matiana.“¿Con quién dialoga Dominique Pestre? El papel de la historia en los debates sobre la ciencia contemporánea”. Dynamis, No. 27, pp. 359-367.
2008. González-Silva, Matiana. “With or without scientists. Reporting on human genetics in the Spanish newspaper El País (1976-2006)”. In: Papanelopoulou, F.; Nieto-Galan, A.; Perdiguero E. (eds). Popularizing Science and Technology in the European Periphery, 1800–2000. Aldershot: Ashgate, pp. 217-235

2009. González-Silva, Matiana; Herran, Néstor “Ideology, elitism and social commitment: alternative images of science in two fin de siècle Barcelona newsapapers”. Centaurus 51(2): 97-115.

2010. González-Silva, Matiana. “Human genetics in the press: Three lessons from a case study”. In: Barahona, A, Suárez-Díaz, E. and Rheinberger, H.J. (eds). The Hereditary Hourglass: Genetics and Epigenetics 1868-2000.  Preprint 392. Berlin: Max Planck Institute for the History of Science, pp. 149-158.

2011. Nájera, José A.; González-Silva, Matiana; Alonso, Pedro L. “Some lessons for the future from the Global Malaria Eradication Programme (1955-1969).  PlosMedicine (8): 84-90.

bottom