catalĂ  | castellano | english home   sitemap   contacte  
home www.uab.es home

Seminar on the History of Science
Tuesday 17 January 2012

«És possible el treball conjunt entre experts STS (ciència, tecnologia i societat) i historiadors de la ciència?»
cehic 13/01/2012

La sessió serà a càrrec d’Eduard Aibar, de la Universitat Oberta de Barcelona, i Miquel Domènech, de la Universitat Autònoma de Barcelona, i forma part del Col·loquis i Seminaris de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica 2011-2012.

Lloc: Sala Nicolau d’Olwer de l’IEC
Hora: 19.00 h 
Organitza: Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (IEC)

Eduard Aibar [www.uoc.edu/webs/eaibar] és professor als Estudis d'Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i investigador del grup de recerca sobre Administració i Democràcia Electrònica (GADE) de l' Internet Interdisciplinary Institute de la UOC. Imparteix docència sobre estudis de ciència i tecnologia i sobre disseny de la recerca en el grau d'Humanitats i en el Màster i Programa de Doctorat sobre Societat de la Informació i del Coneixement. Ha publicat nombrosos treballs sobre la interacció entre el desenvolupament cientificotecnològic i el canvi social i organitzatiu en àmbits com l' eGovernment, l'urbanisme o Internet. És doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona. És especialista en estudis de ciència i tecnologia (STS, Science & Technology Studies). Ha estat professor associat al Departament de Lògica, Història i Filosofia de la Ciència de la Universitat de Barcelona, investigador postdoctoral al Maastricht Economic and Social Research Institute on Innovation and Technology (MERIT, Universiteit Maastricht, Països Baixos) i a la Universitat de Salamanca. Ha estat Vicerector de Recerca de la UOC, director del Internet Interdisciplinary Institute, director del programa de doctorat en Societat de la Informació i del Coneixement, president de la Comissió de Doctorat de la UOC i membre del Consell Rector de la Universitat Catalana d’Estiu. 

Miquel Domènech és Professor Titular Departament de Psicologia Social Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha dirigit en els darrers anys el GESCIT (GRUP D'ESTUDIS SOCIALS DE LA CIÈNCIA I LA TECNOLOGIA) http://psicologiasocial.uab.es/ca/node/258, que estudia el paper de la tecnociència en les dinàmiques de transformació i control social, i la percepció social de la ciència i la tecnologia. Ha treballat en l'anàlisi dels factors psicosocials que incideixen en la difusió, projecció i impacte social de l'activitat científica espanyola, també sobre l'impacte de les innovacions tecnològiques en els usuaris d'organitzacions i la seva incidència en la virtualització de les institucions. Entre les seves principals publicacions, destaquen: Francisco Tirado Serrano y Miquel Domènech i Argemí (Eds.), (2006) Lo social y lo virtual. Nuevas formas de control y transformación social. Barcelona: Editorial UOC;Aceros, J.C., Domènech, M. (2010).  “La mancomunidad de política hidrológica española. Sectores y trayectorias políticas en Internet”. Revista Española de Investigaciones Sociológicas, 132, 34-45;Aceros, J.C., Tirado, F., Domènech, M. (2011).  “Percepciones de los ciudadanos catalanes acerca de la participación del público y los expertos en las controversias sobre el agua”. Papers. Revista de Sociologia. 96(1), 227-244.
bottom