català | castellano | english home   sitemap   contacte  
home www.uab.es home

Seminari de Doctorat

El 7 de juliol, a les 17h, a la Sala de Juntes de la Institució Milà i Fontanals-CSIC (c/ Egipcíaques 15, Barcelona) tindrà lloc la propera sessió del seminari de Doctorat d'Història de la Ciència
cehic 02/06/2009

The Middleton Family at the 1939 New York Fair
The Middleton Family at the 1939 New York Fair

La sessió s'obrirà amb la presentació i discussió del treball de Jaume Sastre sobre "Espectacle i futurisme tecnològic: The Middleton Family at the 1939 New York World’s Fair". Aquesta presentació estudia la imatge pública de la tecnologia a l’exposició universal de Nova York (1939-1940) a través de l’anàlisi del film promocional produït per la Westinghouse Electric and Manufacturing Company “The Middleton Family at the New York World’s Fair”. Aquesta pel·lícula de Westinghouse, juntament amb l’anàlisi de més material fílmic, ens permetrà d’una banda preguntar-nos per les narratives tecnològiques de l’exposició i les seves implicacions polítiques, i d’altra banda tractar d’apropar-nos a la fenomenologia d’una visita a l’exposició i a la reacció (real o esperada) dels visitants.

L’objectiu és analitzar com interactua l’estil expositiu amb les ideologies tecnològiques del moment (la barreja d’espectacle i futurisme tecnològic) per tal de mirar d’entendre millor el rol que ocupava la màquina en l’imaginari cultural nord-americà del moment. Reformulat en els termes que usa Iwan Rhys Morus a l’article que us proposo com a lectura per a la discussió general: quina era l’economia política de la màquina a l’exposició universal de Nova York de 1939?

18 - 18h15
Pausa

18h15 - 19h15
Discussió general arrel de la lectura del article adjuntat, moderat per Yoko Tochigi:

Iwan Rhys Morus, “Manufacturing Nature: Science, Technology, and Victorian Consumer Culture”, British Journal for the History of Science, 1996, 29: 403-434.
bottom