català | castellano | english home   sitemap   contacte  
home www.uab.es home

"The Origins of Experimental Psychology in the United States" conferència de Michael M. Sokal

Michael M. Sokal, Emeritus Professor of History del Department of Humanities & Arts del Worcester Polytechnic Institute, impartirà la conferència al Seminari del CEHIC
cehic 26/01/2010

Psychological Testing and American Society
Psychological Testing and American Society

Michael M. Sokal, Emeritus Professor of History del Department of Humanities & Arts del Worcester Polytechnic Institute, impartirà com a professor visitant del Màster en Història de la ciència, història i societat (UAB-UB) una conferència oberta a totes les persones interessades sobre: "The Origins of Experimental Psychology in the United States" en la que examinarà els orígens de la psicologia en el context polític, social i professional a Estats Units. La conferència tindrà lloc al Seminari del CEHIC, Facultat de Ciències, Campus de la UAB el divendres 29 de Gener de 2010 de 9.30 a 10.30h (després hi haurà un petit refrigeri).

A més impartirà dues sessions monogràfiques, amb format seminari, destinades principalment als alumnes del màster però també obertes a totes les persones interessades. Les dues sessions tindran lloc al aula P-06 de la Facultat de Psicologia.

Dijous 21 de Gener (de 15.30h a 18.30h)

Practical Phrenology as Psychological Counseling in 19th-Century America

This presentation focuses not on the systems of phrenology developed by Gall and others but rather on how itinerant phrenologists practiced phrenology in America from about 1830 to about 1860. I think it gives a good idea of just how Americans understood their mental lives before "professional" psychology emerged.

 
Dijous 28 de Gener (de 15.30h a 18.30h)

American Mental Testing Before 1960

This is a long presentation that begins with the physiognomy that some American practiced in the 1780s and continues through mid-20th-century debates about the racial biases of IQ testing.

 

Les lectures corresponents a les diferents sessions estan disponibles per als alumnes al Campus virtual de la UAB; les persones interessades poden sol·licitar-les a l'adreça cehic@uab.cat
bottom