català | castellano | english home   sitemap   contacte  
home www.uab.es home

Seminaris de recerca
Programa de Doctorat en Història de la Ciència

José Ramón Bertomeu-Sánchez (IHMC, València)
7 i 8 de maig

cehic 02/05/2012

 

Benvolguts/des,

Em plau informar-vos que, com a invitat del Programa de Doctorat en Història de la Ciència (MEE2011-0714), el professor José Ramón Bertomeu-Sánchez, de l’Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència, impartirà dos seminaris de recerca oberts a tothom els propers dies 7 i 8 de maig, al CEHIC (UAB):

Dilluns, 7 maig
"Ciència, medicina i llei: perspectives historiogràfiques"
CEHIC-UAB, a les 12:00

Dimarts, 8 maig
"Microscopis, química i olfacte: Les taques de sang i la natura de les proves de la medicina legal als inicis del segle XIX"
CEHIC-UAB, a les 12:00

El professor Bertomeu-Sánchez ha treballat extensament en l’estudi de les pràctiques d’ensenyament i els llibres de text de ciència del segle XIX. S’ha interessat també per la cultura material de la ciència i el patrimoni científic. Un dels seus grans temes de projecció internacional és el de la toxicologia del segle XIX, en particular l'obra de Mateu Orfila i l’estudi del desenvolupament de la toxicologia a l’Espanya del segle XIX, dins d’un projecte coordinat dedicat a la construcció de l’expert a l’Espanya contemporània.  Entre les seves publicacions, destaquen:

Bertomeu Sánchez, J.R., 'Animal Experiments, Vital Forces and Courtrooms: Mateu Orfila, François Magendie and the Study of Poisons in Nineteenth-century France', Annals of Science, 2012, 69 (1): 1-26.

Bertomeu Sánchez, J. R, Burns, D. T.; Tiggelen, B. Van (eds.), Neighbours and Territories: The Evolving Identity of Chemistry. Louvain-La-Neuve, Mémosciences, 2008.

Bertomeu Sánchez, J. R. "Popularizing Controversial Science: A Popular Treatise on Poisons by Mateu Orfila (1818)", Medical History, 53, 3, 2009, pp. 351–378.

Bertomeu Sánchez, J. R.; Nieto-Galan, A. (eds.) Science, Medicine and Crime: Mateu Orfila (1787-1853) and his times. Canton, Watson Publishing Int, 2006.

Bertomeu Sánchez, J. R.; Garcia-Belmar, A.; Patiniotis, M.; Lundgren, A. (eds), Textbooks in the Scientific Periphery, Science & Education, Special Issue, 15, 7-8, 2006, 

Bertomeu Sánchez, J. R, García Belmar, A. La revolución química. Entre la historia y la memoria. Valencia, PUV, 2006.


Sentido y sensibilidad Mateu Orfila

bottom